viernes, 1 de febrero de 2013

Anul 1951

              In anul 1951 a avut loc cel de-al doilea sezon din Formula1, iar in acest sezon au fost 8 Mari Premii, cu unul in plus fata de primul sezon. Nu s-a mai tinut o cursa la Monaco, in schimb au avut loc curse la Nurburgring (Germania) si Pedralbes (Spania). Toate celelalte circuite de anul trecut s-au mentinut in calendarul competitional. Astfel celelalte sase circuite din calendar sunt: Bremgarten (Elvetia), Indianapolis (Statele Unite ale Americii), Spa-Francochamps (Belgia), Reims-Gueux (Franta), Silverstone (Marea Britanie) si Monza (Italia). Prima cursa a seznolui a avut loc in data de 27 mai pe circuitul elvetian, iar ultima cursa a avut loc pe 28 octombrie pe circuitul spaniol. Au participat, la cel putin o cursa din cele opt, 32 de echipe si 59 de piloti. Castigatorul campionatului pilotilor a fost Juan Manuel Fangio, pilot al echipei Alfa Romeo, iar echipa cu cele mai multe victorii din sezon a fost tot Alfa Romeo, cu 4 victorii din 8 posibile.
               Sezonul 1951 a insemnat o premiera importanta pentru echipa Scuderia Ferrari, in acest sezon castigand prima cursa din istoria echipei in aceasta competitie. Aceasta victorie a fost obtinuta de catre pilotul argentinian José Froilán González pe circuitul de la Silverstone. De altfel echipa a reusit sa lege trei victorii la rand in acest campionat, la Silverstone, apoi la Nurburgring si ultima la Monza. Acestea au fost cursele castigate de echipa Scuderia Ferrari in sezonul 1951, primele trei victorii. Victoriile din Nurburgring si Monza au fost obtinute de un alt pilot al Scuderiei, Alberto Ascari, membru al echipei si sezonul trecut. In total echipa Scuderia Ferrari a avut 5 piloti, dar nu toti au concurat in acelasi timp. Pe langa cei doi mentionati mai sus, care au obtinut si primele victorii ale echipei, mai sunt: Peter Whitehead, Luigi Villoresi si Piero Taruffi. Si in acest sezon Scuderia Ferrari a folosit un motor V12, iar la capitolul pneuri acestia au utilizat pneuri Pirelli si Dunlop.
               La finalul sezonului cel mai bine clasat pilot al echipei Scuderia Ferrari a fost Alberto Ascari, care a terminat campionatul pe locul 2, urmat imediat de catre colegul sau de echipa José Froilán González, ce a terminat sezonul pe 3. Luigi Villoresi a incheiat sezonul pe locul 5, iar Piero Taruffi pe 6. Peter Whitehead nu a reusit sa obtina nici macar un punct in intregul sezon.
               Asadar observam o imbunatatire clara a performantelor celor de la echipa Scuderia Ferrari in acest sezon, obtinand primele lor trei victorii. In poza il aveti pe José Froilán González, primul castigator al unei curse din istoria echipei Scuderia Ferrari, o legenda pentru aceasta echipa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario