domingo, 3 de febrero de 2013

F138

              Cu gandul de a crea un monopost care sa fie mult mai competitiv in acest sezon, cei de la Ferrari au lansat pe data de 1 Februarie 2013 monopostul F138. La o prima vedere se observa o diferenta clara la nasul acestui nou monopost, acesta fiind mult mai curbat fata de cel din anul trecut care avea o treapta. Acest schimb a fost posibil datorita noului regulament FIA, ce spune ca nu e obligatoriu folosirea acelui nas in treapta. Se mai observa ceva schimbari la sasiu, noul F138 dezvoltand linii mai putin curbate fata de "colegul" sau din anul precedent, si la aripile fata si spate. Ok, asta e partea estetica a masinii, dar obiectivul principal al acestui nou monopost nu e sa fie mai fumos fata de F2012, ci sa fie mai rapid. Acest lucru l-a declarat si Fernando Alonso in timpul unui videochat cu fanii sai pe site-ul ferrari.com, la care am participat si eu. Pentru a putea viziona acesta videochat, in care fanii ii pun intrebari lui Alonso atat despre F138 cat si despre tot sezonul viitor, accesati acest link.
             Prezentarea noului monopost a avut loc in "casa" Ferrari, la Maranello, festivitatea incepand la ora 10:30. Evenimentul a putut fi urmarit si in direct prin intermediul televiziunii italiene, dar si pe internet pe site-ul oficial al echipei. Eu unul am urmarit toata festivitatea cu mare placere. S-a prezintat mai intai istoria echipei pe scurt, iar apoi toate privirile s-au atintit pe noul monopost. Au facut cateva declaratii si pilotii echipei, Alonso si Massa, iar apoi Luca di Montezemolo si-a afisat obiectivele noului sezon, a prezintat munca in echipa facuta de toata familia Ferrari si spera ca acest monopost sa ridice pilotii echipei pe cele mai inalte trepte ale podiumului. Cei care doresc sa urmareasca intreaga festivitate pot sa o faca accesand lnk-ul urmator. In primele 10 minute nu se intampla nimic, asa ca daca nu doriti sa pierdeti timpul incepeti cu minutul 10.
             Toate bune si frumoase pana acum. Apar insa clar niste intrebare: Va fi acest monopost mult mai rapid fata de cel din sezonul trecut? Va putea acest monopost sa se ridice la inaltimea rivalilor? Va aduce acest monopost cel de-al saisprezecelea titlu mondial al pilotilor si/sau cel de-al saptesprezecelea titlu mondial de constructori? Asta ramane de vazut. Eu insa am incredere ca cei de la Ferrari vor invata din greselile facute anul trecut, mai ales la inceputul de sezon, si vor aduce pe pista din Australia un monopost F138 capabil sa aduca victoria. Am personal incredere in echipa si in piloti ca in acest sezon vor fi primii. Ce parere aveti voi?







1 comentario: